Robin van der Pols
Delen


Van technische student naar consultant retail

Mijn allereerste werkdag is inmiddels alweer zo’n twee jaar geleden. Na mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft , startte ik als Business Analyst bij IG&H. Inmiddels werk ik als Consultant in het retail team.

Waarom heb jij voor consultancy gekozen?

Tijdens mijn opleiding wist ik al dat ik geen ontwerper wilde worden. Na een presentatie van een strategiekantoor realiseerde ik me dat consultancy wel wat voor mij was. Ik vind het leuk om doelgericht te werken, analytisch bezig te zijn en voor klanten iets moois neer te zetten. Tijdens mijn studie ben ik bij de Kleine Consultant terechtgekomen. Daar heb ik mijn eerste consultancyskills ontwikkeld en heb ik veel consultancy kantoren leren kennen. Ik ontdekte dat ik het werk leuk vond, maar ik was nog geen kantoor tegengekomen waar ik ook echt een klik had met de mensen. Uiteindelijk ontmoette ik IG&H op de Delftse Bedrijvendagen. Ik ben naar de Inhousedag geweest en later nog een keer naar een kennismakingslunch. Daar zag ik mij wel rondlopen, uitgedaagd worden, en tegelijkertijd op vrijdagmiddag een biertje drinken met collega’s. Ik wilde een analytische uitdaging en met leuke mensen werken, daarom heb ik voor IG&H gekozen.

Hoe zou je de IG&H-cultuur omschrijven?

Informeel; er zijn letterlijk geen deuren. Persoonlijk; ik heb een goede band met collega’s. We gaan bijvoorbeeld elk jaar met elkaar op wintersport. Ook zijn we prestatiegericht; we leggen de lat hoog en willen die ook halen.

Wat maakt jouw werk leuk?

Wat ik leuk vind, is creatief bezig zijn. Vooral de combinatie van analytisch, gestructureerd werk en creativiteit spreekt me aan. Momenteel ben ik bijvoorbeeld bij een klant aan de slag om hen klantgerichter te laten werken. We proberen de problemen van de klant beter te begrijpen door middel van de principes van Design Thining. Alle klantinzichten die we opdoen maken we visueel en dat sluit goed aan bij mijn opleiding. Afgelopen jaren heb ik verschillende projecten gedaan. Elke keer weer doe je weer nieuwe ervaringen op. Dat houdt het leuk.

Waarom is het met een technische achtergrond interessant om bij IG&H te werken?

Bedrijven zijn eigenlijk niet zo ingewikkeld, alhoewel zaken soms onnodig complex gemaakt worden. Door een probleem klein te maken, kun je veel van de omliggende context snel begrijpen. Ik vind het heel fijn dat ik een technische achtergrond heb zodat ik de technische randvoorwaarden begrijp. Door mijn studie heb ik geleerd om op een bepaalde manier problemen op te lossen. Die denkwijze komt goed van pas bij IG&H, bijvoorbeeld als we voor een distributiecentrum, businessmodel of master data management werken.

Als starter had je natuurlijk nog geen ‘retail expertise’. Hoe ontwikkel jij de skills en kennis die je nodig hebt in je werk?

Je leert veel on-the-job. Ook hier helpt mijn technische achtergrond. Het is ook ‘ok’ als je iets niet weet, dan kan je het gewoon vragen. Naast learning on-the-job heeft IG&H een trainingsprogramma voor starters: het Consultant Development Program (CDP). Het leuke aan dit programma is dat we dit als CDP-deelnemers zelf organiseren. Daardoor zijn alle trainingen en onderwerpen die we behandelen heel relevant. Het programma bestaat uit interne trainingen, lunchsessies, externe trainingen en intervisie. Het programma zorgt ook voor sociale binding; ik heb er een heel nieuwe vriendengroep bijgekregen.

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer