Joost Petit
Delen


Mijn overstap naar IG&H

Joost Petit werkt sinds november 2017 bij IG&H als Director Insurance. Voorheen was hij werkzaam bij een van de grote consultancy bedrijven. In de zomer van 2017 kwam IG&H op zijn pad. Aanvankelijk was hij helemaal niet van plan om een overstap te maken naar een ander consultancybureau. Hoe is hij dan toch bij ons terecht gekomen?

Wat maakte dat je het gesprek met IG&H bent aangegaan?

“Ondanks dat ik mijn vizier niet gericht had staan op consultancy, moet ik bekennen dat IG&H wel mijn interesse wekte. Ik had een positief beeld van IG&H als een sterk merk binnen de verzekeringsbranche. Dit beeld werd in de gesprekken bevestigd en uitgebreid. Ook bleek dat er veel ruimte was om te ondernemen en groeien. Die combinatie van factoren maakte dat ik toch het gesprek ben aangegaan.”

Hoe is het om werken voor IG&H?

“Ik kan inmiddels wel zeggen dat het ontzettend goed bevalt. Het kantoor is relatief klein en de persoonlijke connecties zijn daardoor sterk. Er is veel en transparant onderling contact, met een zeer positieve sfeer door de hele organisatie heen. Ook bij de staf, die enorm betrokken is en terecht veel waardering krijgt. Het basisniveau ligt heel erg hoog, er wordt overal op details gelet. Kwaliteit is echt de sterkste drijfveer hier.

Iedereen deelt strategie en managementconsulting als kernactiviteit, andere disciplines zoals audit, risk en compliance spelen niet. We hoeven ook geen rekening te houden met verplichtingen die horen bij een accountantskantoor. Bijvoorbeeld op het gebied van compliance en onafhankelijkheid. Voor mij betekent dit dan ik mij nog meer kan concentreren op de dingen die ik leuk vind. De manier van aansturing is hier rechtdoorzee. Het resultaat spreekt voor zichzelf, voor iedereen. De Partners richten zich heel sterk op de klanten en op de ontwikkeling van de organisatie en haar DNA. Er zijn geen eilandjes, geen politiek. Dit alles levert pure tijdwinst op, die voor de klant ingezet wordt.”

Hoe ervaar je de cultuur?

“IG&H is heel erg inclusief en transparant, ik voelde me dan ook direct welkom. Je bent heel erg zichtbaar in de organisatie, wat voor een enorm hoog verantwoordelijkheidsgevoel zorgt. De impact bij de klant telt voor iedereen even zwaar – of je nu Business Analyst of Director bent. Daardoor zijn Consultants bij IG&H zich zeer bewust van hun positie en zijn ze zeer mondig en kritisch, ook op zichzelf. Door de hele organisatie heen voel je een sterk intrinsieke en persoonlijke drive.

De balans tussen werk en privé staat hier hoog in het vaandel. Ook de Partners nemen geregeld een thuiswerkdag en doen leuke dingen naast het werk. Er wordt op hoog niveau gesport, muziek gemaakt en er is veel maatschappelijke betrokkenheid. Het belang daarvan wordt onderkend en het wordt aangemoedigd. Voorbeeldgedrag is zó belangrijk, daarmee leg je iets echt vast in je cultuur. Consultants hebben hier niet het gevoel dat ze iets hoeven te verdedigen en nemen hun verantwoordelijkheid, maar ook hun vrijheid. Er wordt echt rekening gehouden met thuissituaties en andere belangrijke zaken en dat merken klanten uiteindelijk ook in het werken met onze mensen.”

Wat merken klanten van de filosofie van IG&H?

“De werkwijze van IG&H is enorm “NPS gedreven”. Dat wil zeggen dat we bij alles wat we doen de klant echt tevreden willen maken, op alle fronten. Dat zit hier volledig ingebakken in de methodiek. Als een 9 of 10 niet haalbaar is, gaan we terug naar de tekentafel. Er worden standaard evaluaties met klanten gedaan, waarover ook intern gepubliceerd wordt. Daarbij kijken we heel scherp naar wat nog beter kan.

De mentaliteit van de organisatie wordt daarmee heel anders, net als de beleving van klanten. Ze merken dat we voor resultaat gaan. Daardoor kunnen we ons op succesvolle relaties richten en samen naar de toekomst kijken. Dat zorgt voor een zeer hoge mate van terugkerende business, waarmee we onszelf verder kunnen ontwikkelen en onze impact kunnen vergroten. Dat is waar we het voor doen. Onze NPS staat nu op +58, iets waar we heel erg trots op zijn.”

 

Met dank aan Eelco van der Meer voor het afnemen van het interview.

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer