Rozan Gilles
Delen


Mijn overstap naar consultancy

Als zij-instromer in de consultancy werd ik van alle kanten gewaarschuwd: “Dat is best pittig hoor!” Gelukkig kan ik, na 5 jaar IG&H, zeggen: “Still going strong.”

Hoe ben jij bij IG&H terecht gekomen?

Voordat ik bij IG&H terecht kwam, werkte ik als stafmedewerker in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Vanuit mijn behoefte om mijn adviesvaardigheden verder en ook sneller te ontwikkelen en verschillende organisaties van binnen te zien, was de stap naar consultancy een logische. IG&H bleek de perfecte match: het Health team was op zoek naar iemand met ervaring in Lean management en zorglogistiek. Nadat ik het contract had getekend, werd ik meteen uitgenodigd voor het eindejaar event: de Outlook dagen. Een unieke kans om alvast mijn kwaliteiten op de dansvloer te laten zien aan mijn toekomstige collega’s!

Hoe is het om de overstap naar consultancy te maken?

Dat is aan de ene kant een verademing, maar aan de andere kant ook wel een stevige uitdaging. Het werkt voor mij heel fijn om resultaatgericht bezig te zijn, in een team te werken en in relatief korte tijd vol op een project te focussen. De uitdaging zit in het leren van het ‘consultancy-vak’, dat heeft in het begin best tot wat onzekerheid geleid. Bijvoorbeeld scherpe, gestructureerde analyses maken, ‘killer slides’ bouwen en een heldere verhaallijn neerzetten voor de klant. Wat mij hierin heeft geholpen, is vertrouwen op mijn eigen talent en op alle ervaring die binnen de organisatie aanwezig is. Gewoon even sparren met een collega als je nog niet direct weet hoe je het aan wil pakken.

Wat is jouw leukste IG&H ervaring?

In 2013 zijn we met heel IG&H naar Mallorca geweest om ons 25-jarig bestaan te vieren. Dat was echt geweldig! Genieten van de zon, samen met collega’s mountainbiken en feesten tot in de kleine uurtjes. En, misschien raar maar waar, naast alle gezelligheid is mij vooral de enorm inspirerende training van IMD bijgebleven over ‘Care-to-Dare’ leiderschap. Mooie, maar ook rake inzichten waar ik nog dagelijks mee bezig ben, in zowel mijn werk als privé.

En waar sta je nu na 5 jaar IG&H?

Ik heb ontzettend veel geleerd, zowel inhoudelijk over de zorgsector als in mijn vaardigheden als consultant. Mijn rol in projecten en programma’s verandert mee met mijn ervaring. Als manager ben ik nu meer bezig met het aansturen en coachen van een projectteam, en schakel ik met de opdrachtgever bij de klant. Telkens weer nieuwe uitdagingen voor mij dus!

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer