Joanneke Meijer
Delen


Mijn start bij IG&H

Na heel wat jaren ploeteren in Groningen om mijzelf econometrist te mogen noemen, ben ik nu met veel plezier aan het werk. Zo’n 6 maanden geleden heb ik de studiebanken verruild. Eerst voor verre landen en vervolgens voor IG&H. Hoe leuk is het om geld te krijgen met datgene waarvoor je al die jaren hebt gestudeerd!?

In de huidige tijd staan de ‘Master of Science’ bezitters te springen van vreugde als ze een baan hebben gevonden. Als je econometrie hebt gestudeerd staat er nog iemand te springen; namelijk de recruiter. Als je dus iets te kiezen hebt wil je dan ook niet het liefst de beste keuze maken?

Hoe heb ik mijn werkgever geselecteerd?

In eerste instantie heb ik een aantal bedrijven op een lijstje gezet en een kleurcode gegeven. Bij de ‘rode bedrijven’ wilde ik niet werken en de ‘groene bedrijven’ leken me juist leuk. Het lijstje met ‘oranje bedrijven’ had ik wel achter de hand, maar ben ik gelukkig niet aan toe gekomen.

Top selectie werkgevers

Super, er zijn meerdere ‘groene’ bedrijven die je graag willen hebben! Waar selecteer je dan op? Wat is voor jou belangrijk? Criteria die ik zelf heb meegenomen in willekeurige volgorde:

  • Type werk – wat zullen je dagelijkse werkzaamheden ongeveer zijn?
  • Sfeer – je werkt dag in, dag uit met je collega’s, het zou toch fijn zijn als het hiermee klikt?
  • Ontwikkeling – is er een trainingsprogramma? Kan je zelf kiezen wat je wil leren? Hoe wordt hierop gestuurd?
  • Uitdaging – Wil je veel uitdaging of een makkelijke baan? Wat voor een soort uitdaging wil je?
  • Begeleiding – Heb je een mentor waar je naartoe kan met vragen? Werkt er iemand die je inspireert binnen het bedrijf?
  • Werkwijze – Werk je veel alleen of samen? Hoe werk je samen als team?
  • Arbeidsvoorwaarden – loon, vakantiedagen, auto van de zaak etc.

Een paar voorbeelden vanuit IG&H

Het boek ‘Care to Dare’ word je niet alleen op de eerste dag meegegeven, maar hier wordt ook echt naar geleefd. Je krijgt veel support en er is ook al direct veel vertrouwen. Met alle andere starters zit je in het tweejarig Consultancy Development Program. Dat betekent hulp, trainingen en leuke uitjes. Je hebt een mentor, buddy en een intervisiegroep. Dit alles zorgt ervoor dat je een vertrouwde basis hebt. Daardoor haal je het beste uit jezelf.

Verder is Make Strategy Work niet zomaar onze slogan. Het is ook de naam van onze zelfontwikkelde werkmethode. Aan het begin van een project kijk je niet alleen naar wat je precies voor de klant gaat doen, maar je kijkt er ook naar hoe je jouw krachten in kunt zetten. Daarnaast kijk je naar wat je wilt leren en hoe het team je daarbij kan helpen.

Tof team

Waarom is het Analytics team binnen IG&H nou zo tof? Het is een jonge, zelf opererende afdeling. Daarmee de voordelen van een startup én een goed lopend bedrijf in één.
Namelijk: een snelgroeiend, hecht en open team met veel verantwoordelijkheden en mogelijkheden, nog even los van de goede basis en het salaris. Een georganiseerde chaos waarin je hoort wat je moet doen, maar zelf in kunt vullen hoe je dit doet.

Nou is dit allemaal leuk en aardig, maar het blijft natuurlijk moeilijk! Je eerste baan neem je, je tweede baan kies je. Wees niet te bang om die eerste baan te nemen, ik ben ook al genoeg mensen tegengekomen die (in de eerste jaren) al aardig wat geswitcht zijn totdat ze een baan vonden die hen wel paste. Wie weet heeft IG&H wel de perfecte baan voor jou!?

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer