Jesse Albus
Delen


Manager bij IG&H stressvol beroep? ‘Zelfs met kleine kinderen is het te doen’

Slechts drie procent van de IG&H-consultants ervaart veel stress op het werk, blijkt uit intern onderzoek. Het overgrote deel zegt een goede balans tussen werk en privé te hebben gevonden, ook wanneer ze kinderen hebben. Als eindverantwoordelijke voor projecten hebben managers bij IG&H een volle agenda. Hoe ervaren zij werkstress en gaan ze daarmee om?

 De interne cijfers van IG&H zijn opvallend. In Nederland voelt gemiddeld 16,7 procent van de werknemers in loondienst zich gestrest, blijkt uit cijfers van het CBS. Uit een ander recent onderzoek blijkt dat het stressniveau snel toeneemt als er gewerkt wordt in wisselende teams aan verschillende projecten.

Als retail manager heeft Joost Verver een uitdagende baan. Hij is verantwoordelijk voor de succesvolle afronding van een aantal projecten bij klanten. Daarnaast is hij vader van twee kinderen van 4 en 7 jaar. Hij geeft zijn stressniveau gemiddeld een 7,5. “Als ik overloop, dan kan ik altijd op één van mijn collega’s terugvallen. We werken bij IG&H echt als een team en daarnaast is vriendschap echt ongelofelijk belangrijk binnen het bedrijf.”

Zijn collega Merel Koster-Broek kan zich daarin vinden. Ze is onlangs gepromoveerd als health manager én sinds negen maanden moeder van een dochter. Net als bij Joost, heeft ook haar partner een veeleisende functie. “Wij kunnen dus niet zomaar op elkaar terugvallen, waardoor we alles heel goed moeten organiseren”, vertelt ze.

‘Gedeelde verantwoordelijkheden’

Bij IG&H hebben managers een aantal targets, zoals de firm- en salesbijdrage en het aantal declarabele uren. Daarnaast wordt er gekeken naar de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Al deze zaken dragen bij aan de toedeling van de bonus op het eind van het jaar.

De firmbijdrage mogen managers zelf uitkiezen. Merel focust zich op het introductieprogramma nieuwe werknemers. “Ik vind het leuk om mensen nieuwe dingen te leren en ben echt degene die er energie insteekt en het programma vernieuwd. Dat doe ik al sinds ik bij IG&H werk. Daarnaast ben ik, net als Joost, bezig met het product owner-traject vanuit technology. Dat is erg belangrijk om platformen succesvol te implementeren.”

‘Baken werktijden heel bewust af’

Beide managers werken officieel 32 uur per week. Alhoewel ze beiden in de praktijk een paar uur per week meer werken, bewaken ze hun vrije tijd streng. “’s Avonds werk ik liever niet. Als ik om half negen nog achter de computer zit, slaap ik heel slecht”, zegt Joost. “Op woensdag ben ik altijd vrij. ’s Ochtends gaan mijn kinderen naar school en kan ik mijn tijd dus in principe zelf indelen. Als werk overloopt, haal ik op die ochtend nog wel eens wat in. Dat gebeurt bijvoorbeeld als ik een proposal voor klanten schrijf; zo’n zes tot achter keer per jaar.”

Merel kiest er juist voor om op haar vrije dag niet aan werk te denken. “Op donderdag ben ik met mijn dochter. Als ik overwerk, doe ik dat meestal ’s avonds op de dagen dat ik wel werk. Overigens werkte ik ook altijd een paar uur per week over toen ik nog een contract had voor 40 uur per week. Er is eigenlijk nooit genoeg tijd om ál je taken af te krijgen. Gelukkig vind ik het werk erg leuk, dus doe ik het graag.”

Files ontwijken

Vroeger had Joost zijn stressniveau een veel hoger cijfer gegeven, vertelt hij. “Als consultant reis je het hele land door. Als je na werktijd in de file terecht komt, is de kans heel groot dat je je kinderen te laat ophaalt bij de crèche, met alle gevolgen van dien. Sinds we een nanny hebben ingehuurd, voel ik me een stuk prettiger. Als we een keer ’s avonds wat later thuis zijn, dan hebben ze zelfs al gegeten. Dat vindt iedereen erg prettig.”

De files blijken een heet hangijzer voor veel managers met kinderen. Joost is daarom niet de enige die hulp aan huis heeft om rust en ruimte te creëren. De één heeft ondersteuning met koken, de ander met de opvang van de kinderen. Sommige medewerkers verdelen de zorgtaken met hun partner of (schoon)ouders. “De man van een collega, die vier kinderen heeft, werkt bijvoorbeeld in de buurt. Hij heeft nooit last van files en kan daardoor altijd op tijd zijn bij de crèche”, vertelt Merel.

Zelf brengt Merel haar kind ook naar de kinderdagopvang. “In principe werken we altijd bij de klant of op kantoor. Dat komt ten goede aan de kwaliteit van ons werk. Ik probeer mijn werktijden daarom zo te plannen, dat ik de files kan ontwijken. Gelukkig is dat vaak mogelijk. Het laatste project waar ik aan werkte was vrij ver weg van huis. Ik ben daarom elke dag om drie uur ‘s middags vertrokken om de files te ontwijken. Thuis werkte ik nog een paar uurtjes door zodat ik toch nog op tijd mijn dochter kon ophalen.”

‘Roep hulp in waar nodig’

Doordat de werksfeer bij IG&H zo hecht is, ervaren Joost en Merel geen moeilijkheden om eventuele problemen bespreekbaar te maken met hun collega’s. “We hebben hier heel veel voor elkaar over. Dat is trouwens ook een hele belangrijke reden dat ik graag bij IG&H werk. Mijn collega’s springen één voor één bij als dat nodig is. Ze blijven bijvoorbeeld een uurtje langer om iets af te maken als ik veel stress ervaar. Of verplaatsen een afspraak.”

Om nieuwe moeders een beetje te helpen met het vinden van een goede balans, huurt IG&H ‘Proud Mum’ in. Deze organisatie ondersteunt vrouwen rondom hun zwangerschap. Vrouwelijke collega’s kunnen van drie soorten begeleiding gebruik maken; personal training, voedingsadvies en coaching bij een psycholoog. “Als nieuwe moeder veranderen een hoop dingen in je leven. Het voelt echt als een cadeautje dat IG&H dit aan zwangere vrouwen gunt. Het heeft me veel positieve dingen opgeleverd”, vertelt Merel.

‘Stel prioriteiten’

Uiteindelijk blijft het vinden van een goede werk en privébalans vooral een kwestie van prioriteiten stellen, zegt Joost. “Voor mij staan mijn kinderen en partner op nummer één en twee. Ik leef niet voor mijn werk, dus dat is nummer drie. Door prioriteiten te stellen, moet ik andere dingen laten liggen. Zo ga ik niet meer drie keer per week naar de sportschool. Je moet accepteren dat je niet alles kunt.”

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer