Luuk Versluis
Delen


High Performance Leadership

Dit jaar heb ik de High Performance Leadership course gevolgd aan IMD in Zwitserland. Het onderwerp van de course is: Leading yourself, leading others, leading organizations. Je kijkt naar hoe je in het leven staat, wat voor jou belangrijk is. De gelegenheid hebben om een week volledig met je eigen ontwikkeling bezig te zijn is heel waardevol. Daarnaast zit de course goed in elkaar, het wordt gegeven door coaches van wereldniveau. De training bestaat uit een mix van persoonlijke ontwikkeling en tastbare handvatten in je ontwikkeling als leider. Dat maakt dat je dat uiteindelijk in kan zetten in het leidend zijn in de sector.

Bij IG&H mogen alle directors een week deze course volgen, dat is wel echt uniek. Je spreekt daardoor allemaal dezelfde taal, je maakt dezelfde ontwikkeling door. Dat is heel bijzonder. Het draagt bij aan een gemeenschappelijke cultuur hier. Het is de beste course die ik ooit heb gevolgd. Het was echt life- enhancing. Je hebt er niet alleen op werk wat aan, maar ook privé.

Door de course krijg je een grondig besef van het ‘Care to Dare’ gedachtegoed. Je moet een veilig fundament voor je mensen kunnen bieden, een solide basis waardoor je mensen kunt uitdagen om zichzelf en de organisatie te ontwikkelen. Het helpt je ook in je persoonlijke leiderschap. ‘The mindseye’, je focus, gaat van nature meer naar het negatieve. Je leert het einddoel te visualiseren. Zoals een sporter, voordat hij de race in gaat, visualiseert hoe hij de lijn over gaat. Dat doe ik nu wel eens. Visualiseren hoe ik glimlachend de ruimte bij de klant uit loop en een vervolgafspraak maak. Ik wil nu ook een simpelere werkvorm vanuit IMD toe gaan voegen aan het Consultant Development Program.

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer