Peternille Dekker
Delen


De stage van Jenneke

Hoe zag jouw stage bij IG&H eruit?
Ik heb vier maanden stage gelopen in het Retail team. Ik werkte mee aan een supply chain opdracht en een marketing & promo project bij een grote Nederlandse retailer. Daarnaast kon ik meekijken met het werk van een van de consultants daar. In mijn stage kreeg ik veel ruimte om zelf te bepalen in welke onderdelen ik wilde groeien. Zo heb ik naast het analyseren van een probleem en het verwerken van resultaten in een presentatie ook leren programmeren in Python!

Wat heb je het meest geleerd van je stage?
Als je maar wilt, kun je alles! En als je het nog niet kunt, is het te leren. Dat besef is het meest waardevolle dat ik meeneem uit deze stage. Soms leken opdrachten te moeilijk of dacht ik dat de kennis mij ontbrak, maar met doorzettingsvermogen, hulp van collega’s en een flinke vleug googelen kom je heel ver.

Wat vond je het leukst en wat het minst leuk?
Het leukst vond ik de afwisseling. Elke dag was anders met nieuwe uitdagingen. Er werd echt geluisterd wanneer ik ideeën had of, nog beter, oplossingen aandroeg. En er werd ook werkelijk iets mee gedaan. In de retail sector is dat helemaal interessant, omdat je de besluiten vrij direct terugziet in je omgeving; je kunt zichtbaar verschil maken.

In het begin moest ik wel erg wennen aan de langere, minder flexibele werkdagen in vergelijking met de studiedagen van de TU. Daartegenover stond wel dat de avonden en weekenden vrijer waren. Dat zorgde voor meer rust.

Wat raad je studenten aan die overwegen om stage te gaan lopen?
Ik zou hen zeker aanraden om een stage te gaan doen! Het geeft je een heel goed beeld van de daadwerkelijke gang van zaken binnen een bedrijf. Als stagiair heb je de mogelijkheid om veel te vragen en te zien. Ga voor het vinden van een stageplek bij meerdere bedrijven op bezoek en kies het bedrijf waarvan je verwacht het meest te kunnen leren.

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer