Daan Eickmans
Delen


De reis van Daan Eickmans

Bij IG&H is het mogelijk om een sabbatical te nemen. Ik heb deze mogelijkheid aangegrepen om een langgewenste droom te realiseren. Ik ben vier maanden op wereldreis geweest met mijn vriendin.

Voordat je echt in dat vliegtuig zit, zijn er wel een paar obstakels om te overwinnen:

Ten eerste: de timing van de reis. Wanneer plan je vier maanden vrij in twee drukke agenda’s? Eigenlijk komt het nooit goed uit. Mijn advies: stel je zelf de vraag “Wat is het eerst mogelijke moment om in het vliegtuig te stappen?” Blok het in de agenda’s en ga boeken!

Ten tweede: de bestemmingen. Een periode van vier maanden lijkt lang ten opzichte van een normale vakantie. Maar als je veel wil zien én relaxt wil reizen, moet je keuzes maken. Less is more. Wij kozen uiteindelijk voor drie hoofdbestemmingen, elk om ongeveer vijf weken te bezoeken: Nieuw-Zeeland, Chili en Colombia.

Eenmaal op reis duurde het voor mij toch wel drie tot vier weken om het werkritme van het leveren op klantprojecten helemaal achter me te laten. Gaandeweg kwamen we erachter dat het bedachte reisschema toch wel erg ambitieus was… Als je alles wil zien in een rustig tempo, dan is vijf weken per land toch echt te kort.

Reizen is het ultieme genieten en het biedt je tegelijkertijd de mogelijkheid om te reflecteren. Op reis realiseerde ik me twee dingen. Eén: hoe goed wij het hebben in Nederland (in Nieuw-Zeeland trouwens ook). Twee: hoe bevoorrecht je bent als je leuk werk doet en je ook nog eens de kans krijgt om er voor een langere periode tussenuit te kunnen.

Inmiddels ben ik al weer enige tijd terug. Ik vind het mooi om te merken dat je de ervaringen van zo’n sabbatical kan gebruiken in je werk. Ik merk dat ik nu meer open sta voor de perspectieven van collega’s en klanten. Het heeft me ook geholpen om sneller de juiste work-life balance weet te vinden tijdens projecten.

Dus als je net als ik de kans krijgt om een sabbatical te nemen, zou ik je aanraden om dat vooral te doen!

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer