Tobias Platenburg
Delen


De eerste 30 dagen van Tobias

Het schijnt dat tijd met toenemende leeftijd steeds sneller lijkt te gaan. Als dat klopt dan ben ik nu stokoud want mijn eerste 30 dagen binnen het Analytics team van IG&H zijn werkelijk waar voorbij gevlogen!

Hoe zag jouw eerste werkweek eruit?
Mijn eerste werkweek begon met een dag op kantoor waar ik ‘rustig’ verder kennis kon maken met IG&H en mijn nieuwe collega’s. De eerste kennismaking wilde redelijk lukken maar vervolgens stond de projectmanager al op de deur te bonken: “tijd om aan de slag te gaan op je eerste project!”. In de dagen daaropvolgend werd ik samen met collega Annelotte helemaal klaargestoomd voor het traject dat we in gingen bij de klant, een grote retailer. Ondanks dat we beiden in onze eerste dagen zaten werd er toch naar onze ideeën over de aanpak geluisterd, dat geeft zeker energie.

Wat vind je tot nu toe het leukst en wat het minst leuk aan je werk?
De maandag na mijn eerste week stonden we bij het hoofdkantoor van de klant op de stoep. Ik was als Data Scientist verantwoordelijk voor de koppeling van winkeldata, om meer begrip te krijgen waarom bepaalde winkels wél goed presteren en andere niet. Het feit dat ik in mijn eerste 30 dagen al direct bij de CEO aan tafel kon zitten met nieuwe inzichten vind ik echt geniaal. Minpuntje aan mijn werk is het in de file staan als je naar de klant toe moet, maar dat neem ik er graag bij.

Wat raad je studenten aan in hun zoektocht naar een eerste baan?
Als jij momenteel op zoek bent naar je eerste baan raad ik je aan om veel te proberen. Ga ergens op de koffie en zorg dat je zoveel mogelijk mensen van het bedrijf in kwestie spreekt. Goede tip is om op tijd te zijn bij zo’n oriënterend gesprek. Dat moment kan je vervolgens gebruiken om zelf de sfeer te beoordelen van het bedrijf dat je bezoekt.

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer