Aram Griens
Delen


De eerste 30 dagen van Aram

Hoe zag jouw eerste werkweek eruit?
Mijn eerste week begon op kantoor: samen met vijf andere ‘new hires’ werd ik wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen bij IG&H en maakte ik kennis met alle collega’s. Daarna gelijk in de actie: op mijn tweede dag ging ik mee naar een grote klant in de financiële sector. Met een nieuw project in een voor mij relatief onbekend domein was dit de aftrap voor een steile leercurve in de weken daarna. Natuurlijk had ik constant vragen en liep ik tegen zaken aan, maar het projectteam en mijn mentor vingen dit goed op. Daardoor heb ik de afgelopen weken al een mooie ontwikkeling doorgemaakt en is er binnen het team een goede band ontstaan.

Wat vind je tot nu toe het leukst en wat het minst leuk aan je werk?
Om op mijn tweede dag al aan tafel te zitten met beslissers bij de klant vond ik erg gaaf. Het besef dat je met jouw input kunt bijdragen aan verbeteringen binnen de klantorganisatie geeft echt een kick. Jammer vind ik dat je alle leuke collega’s bij IG&H doordeweeks minder ziet, omdat jij of zij bij de klant zitten. Gelukkig zijn veel collega’s er op vrijdag wel en worden er veel borrels en andere activiteiten georganiseerd, vooral ook binnen het Consultant Developement Program. Die dagen zijn dan ook altijd extra gezellig.

Wat raad je studenten aan in hun zoektocht naar een eerste baan?
Mijn belangrijkste tip is om met zo veel mogelijk verschillende bedrijven kennis te maken. Juist wanneer je een bepaald bedrijf nog niet goed kent, kan zo’n kennismaking je tot nieuwe inzichten brengen waardoor je van gedachten verandert of juist sterker staat in je keuze.

Wil je meer weten over het werk van een Business Analyst bij IG&H? Bekijk hier de vacature.

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer