Florentine Roerink
Delen


Consultant in Technology

Waarom ben jij in IT gaan werken?

Mensen zetten vaak grote ogen op als ik ze vertel dat ik in de IT werk. Dat is ook niet zo raar met mijn achtergrond in de gezondheidscommunicatie en gezondheidspsychologie. Maar ondanks dat ik geen IT heb gestudeerd, heeft het wel altijd al mijn interesse gehad. Door de vele mogelijkheden en snelle ontwikkelingen in ‘Tech-land’ kun je het leven van vele mensen makkelijker maken en dat spreekt mij erg aan. Zo kwam ik na het studeren terecht op de IT-afdeling van een groot logistiek bedrijf waar ik als schakel tussen de business en IT opereerde. In deze functie heb ik ontzettend veel geleerd, maar ik merkte dat ik na twee jaar niet meer voldoende werd uitgedaagd.

Hoe ben je bij het Technology team van IG&H terechtgekomen?

Een vriendin van mij die ook bij IG&H werkt, adviseerde me om eens langs te komen voor een kennismakingsgesprek. Zo gezegd, zo gedaan. Voordat ik het wist was ik koffie aan het drinken met een manager van Technology. In het gesprek werd het me al snel duidelijk dat ik hier wel genoeg uitdaging zou gaan vinden. Technology is het nieuwste team binnen IG&H en we kunnen dit samen verder opbouwen en vormgeven. Hierin werken we veel samen met de teams van Retail, Health en Finance. De werkzaamheden en de klanten zijn daardoor heel divers. En voor mij is dat weer een leuke link met mijn studies en vorige werkzaamheden.

Wat heb je tot nu toe gedaan bij IG&H?

Inmiddels werk ik alweer bijna drie maanden bij IG&H en ik heb het super naar mijn zin. Ik heb al veel verschillende dingen mogen doen, zoals een cursus ‘OutSystems’ (low code) en een IT-opdracht bij een klant. In de vijfdaagse OutSystems-cursus heb ik theoretische en praktische kennis opgedaan, onder andere door het ontwikkelen van een eigen moviedatabase. Deze kennis kon ik vervolgens meenemen in een opdracht van zes weken bij de klant, waar ik als consultant / scrummaster heb gewerkt. Dit hield onder andere het begeleiden van planningsafspraken en ‘retro’s’ in en ik maakte samen met de Product Owners binnen het bedrijf de ‘user stories’. Ook heb ik gezorgd voor leuke demo’s aan het einde van elke sprint en een promotiefilm van de totstandkoming hiervan. Door zowel de business als IT bij het hele proces te betrekken, hebben we ervoor gezorgd dat er binnen de organisatie een verandering in gang werd gezet. Dit deed ik allemaal in nauwe samenwerking met de director van het Technology-team en ik kon feedback vragen aan de betrokken IG&H-partners. Op deze manier heb ik, als beginnend consultant, alles uit de opdracht kunnen halen.

Wat maakt het voor jou leuk om bij IG&H te werken?

Ik vind het leuk dat een steile leercurve echt wordt gestimuleerd vanuit IG&H. Zo heb ik, naast ‘learning-on-the-job, een ‘Speak to Inspire’ training gevolgd en was Lydia Kan van het Climate Reality Project bij ons op kantoor voor een presentatie over sustainability. In juni was ik met mijn 120 nieuwe collega’s in Portugal voor de jaarlijks terugkerende FIT-dagen. FIT staat voor Fun, Inspiratie en Training. Dit jaar was er een Super Size FIT georganiseerd in het kader van het 30-jarig bestaan van IG&H. Naast het feit dat deze sessies je uitdagen, zijn dit ook altijd leuke momenten om je collega’s beter te leren kennen. Dit draagt allemaal bij aan de gezellige en fijne cultuur die we met elkaar creëren. Of zoals een van de IG&H-partners mij vertelde in ons kennismakingsgesprek: “Iedereen doet belangrijke dingen, maar niemand doet belangrijk”.

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer