Koen Oudehand
Delen


Consultant Development Program: achter de schermen

Ik ben consultant en kartrekker van het Consultant Development Program (CDP). Het CDP is het opleidingsprogramma om medewerkers, die net van hun studie komen, alle bagage te geven om consultant te zijn en specifiek consultant bij IG&H te zijn. Het grote verschil met dingen die je op je studie leert, is dat we naast de hard skills ook trainen op soft skills. Het is gaaf dat we eigenlijk het hele programma kunnen organiseren met interne mensen.

Het programma wordt grotendeels bepaald door de business analysts zelf. Dat doen we volgens een bepaalde richtlijn, maar met eigen inbreng. Elk jaar aan het eind van het jaar houden we een enquête onder de business analysts waarin we bijvoorbeeld vragen: “wat hebben jullie gemist in het programma?” Naar aanleiding daarvan hebben we dit jaar de trainingen Agile en Customer Journeys toegevoegd.

Ik organiseer het CDP, maar neem ook deel aan de trainingen. Iedereen in het programma levert een actieve bijdrage aan het organiseren van trainingen of een ander deel van het programma. Wat in het begin leuk en ook wel een beetje spannend is aan de trainingen, is dat het altijd heel interactieve trainingen zijn. Er wordt ook altijd wel gevraagd, om dingen die je in projecten doet toe te passen. De Speak to Inspire training vond ik zelf de leukste training, omdat je daar in een dag super veel leert. Je merkt aan het eind van de training ook echt dat je iets geleerd hebt, dat je vooruit bent gegaan. Nu geef ik de training zelf ook.

Gewoon eens kennismaken?
Kom een kop koffie drinken met een IG&H-er.
Lees meer